Українські пенсіонери, що стало відомо зі слів першого заступника Мінсоцполітики Дар'ї Марчак, матимуть щомісячні надбавки до своїх пенсій.

Громадяни, пенсії яких не перевищують 10 340 грн, можуть очікувати на додаткові виплати у розмірі від 300 до 570 грн. Вона наголосила, що це не нова ініціатива, оскільки її було впроваджено ще у 2020 році.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Отримання доплат залежить від віку пенсіонерів: 70-75 років – 300 грн. щомісяця; понад 75 років – 456 грн.; старше 80 років – 570 грн.

Марчак нагадала про індексацію пенсій, яка пройшла з початку березня і яка стосується громадян, які отримують мінімальні виплати. Ці пенсії раніше не індексувалися, але у 2023 році вони були включені до індексації. Це збільшило соцвиплату приблизно 4 мільйонам українських пенсіонерів.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Із 1 березня практично всім пенсіонерам в Україні підвищили пенсії. Мінімальна надбавка становила 100 грн, а максимальна – 1500 грн із середнім підвищенням виплат на рівні 400-500 грн.

У квітні заплановано другу індексацію пенсій, але яка тепер торкнеться виключно працюючих пенсіонерів, які збільшують свій страховий стаж. Величина підвищення виплат розраховуватиметься індивідуально з урахуванням кількох параметрів.

Нагадаємо, пенсіонерам у Києві роздають безкоштовні квитки в кіно: як і коли їх можна отримати

Як повідомляв "Знай.ua", 2 520 гривень усім охочим: як березнева індексація змінила розмір "стандартної" пенсії

Знай.ua писав, підвищення пенсійного віку та нова індексація: у Мінсоцполітики розповіли, що чекає на українців