З нинішніми цінниками в магазинах навіть трохи здешевлення — гарна новина для багатьох українців. У другій половині березня покупцям стали доступнішими банани та лимони. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Фрукти - одна з категорій продуктів, які сильно підскочили в ціні від початку повномасштабної війни. Наприклад, банани у лютому досягли абсолютного цінового максимуму за весь час — середній цінник сягнув 71,21 гривні за кіло. Те саме і з багатьма іншими фруктами.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 21 березня середній цінник на банани в українських супермаркетах опустився до 70,42 гривні за кілограм, що майже на 80 копійок дешевше, ніж минулого місяця. Цінники на фрукти коливаються в діапазоні від 69,90 до 71,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В той самий час цінники на лимони опустилися значно помітніше. Так, на даний момент цитрус у середньому пропонується по 61,72 гривні за кілограм. Минулого місяця вартість становила 65,29 гривні за кіло. Найдешевше фрукт пропонується у Varus – 54,90 гривні за кіло, а найвищий цінник у Megamarket – 70,90 гривні за кіло.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у березні морква подорожчала ще на 50%: які цінники виставили супермаркети і де дешевше.

Також наш портал інформував, що прострочення та фальсифікату стане менше: в Україні в 10 разів піднімуть штрафи за порушення прав споживачів.

Крім того, ми писали, подорожчають ще на третину: в Україні очікується чергове зростання цін на овочі – причини.