Вже не перший тиждень ми чуємо про швидке підвищення цін на комуналку, незважаючи на мораторій, введений на це.

Так, з усіх боків до нас долинають нові тарифи на електроенергію, гарячу воду або ж на послуги з користування газом. Але, як з'ясувалося, не всі ці комунальні послуги дорожчатимуть і в цій статті ви дізнаєтесь, які графи в сумах ваших оплат точно не збільшуватимуться за "милістю" держави.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Про це на запит РБК-Україна повідомили у Національній комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

"Законом "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії військового стану та подальшого відновлення їх функціонування" передбачається, що мораторій діятиме протягом військового стану в Україні та 6 місяців після його завершення", - йдеться у відповіді НКРЕКП.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Зазначимо, що згідно із законодавством України НКРЕКП не має повноважень впливати на ціни природного газу, тому його постачання здійснюється за цінами, які вільно встановлюються між постачальником та споживачем, крім тих випадків, які передбачені законодавством.

Догляд за газовою плитою. Фото: скрін youtube
Догляд за газовою плитою. Фото: скрін youtube

Крім того, за даними комісії регулювання електроенергетики, ціна на природний газ для побутових споживачів, ОСББ, виробників теплової енергії, якщо вони використовують газ для виробництва теплової енергії для населення та уклали договір з ДК "Нафтогаз України", не підлягає збільшенню і залишається такою самою. , як була станом на 24 лютого 2022 року

Таким чином на період дії військового стану в Україні запроваджено мораторій на підвищення тарифів на три комунальні послуги: щодо розподілу природного газу, на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, а також щодо постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Тариф на воду, скрін: YouTube
Тариф на воду, скрін: YouTube

Нагадаємо, про нове "заморожування" комунальних тарифів: які платіжки не зміняться цього разу.

Раніше ми повідомляли, що в Україні тарифи на воду перерахують ще двічі: які суми доведеться сплачувати з 1 квітня та 1 липня.