Процес оформлення пенсії має деякі нюанси, про які слід пам'ятати під час подання заяви до органів ПФУ. Якщо не вкластися у певні терміни, то можна втратити частину пенсії. Про це повідомляє портал "На пенсії".

Пенсія за віком призначається в автоматичному режимі без додаткового звернення українці до органів ПФУ. Втім, це можливо, якщо у реєстрі застрахованих осіб є відомості про стаж, набутий до 2004 року. У разі недостатнього стажу пенсія призначається за заявою, яку можна подати через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

З моменту досягнення пенсійного віку в українця є три місяці для подання заяви про призначення пенсії та отримання виплат з дня, що настає за днем ​​досягнення 60 років. Якщо не вкластися в цей термін, то пенсію також без проблем призначать, тільки вже з дати звернення за нею.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Варто зазначити, що у 2023 році українці можуть вийти на заслужений відпочинок у 60 років за умови, що мають щонайменше 30 років страхового стажу. Щорічно ця вимога посилюється і до 2028 року досягне 35 років страхового стажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як українцям оформити пенсію в окупації: чітка та доступна інструкція для отримання виплат.

Також наш портал інформував, чи пенсіонери-біженці, які отримують виплати за кордоном, можуть залишитися без пенсії? У Мінсоцполітики зробили заяву.

Крім того, ми писали, ПФУ розпочав масштабну перевірку після індексації пенсій: на українців чекають великі проблеми.