У Пенсійному фонді України регулярно відповідають на запитання українців стосовно нарахування різного роду виплат чи призначення субсидій, часто розбираючи спірні питання.

У новому пості на офіційній фейсбук-сторінці Пенсійного фонду України фахівці відповіли на запитання читачки стосовно деталей призначення субсидії.

"За який період буде враховано в дохід домогосподарства пенсію, якщо субсидія призначатиметься з початку опалювального сезону?", - йдеться у повідомленні.

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube
Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

"У разі призначення житлової субсидії з початку неопалювального сезону (з травня по вересень) сукупний дохід враховується за ІІІ-ІV квартал попереднього календарного року. При цьому доходи у вигляді пенсії враховуються за березень поточного року.", - відповіли у Пенсійному фонді України. ПФУ

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Це означає, за словами фахівців Пенсійного фонду України, що при розрахунку субсидії на літній (неопалювальний) період буде врахована цьогорічна березнева пенсійна виплата.

Цей момент регулюється Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", додали у ПФУ.

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати