Ми вже розповідали нашим читачам, що громадяни, у яких накопичилися борги щодо комуналки, можуть і не отримати субсидію від держави, проте це далеко не єдина причина, через яку домогосподарства залишаються без допомоги на ЖКП.

Наприклад, якщо у декларації доходів громадянина було виявлено "некоректні дані", яка подавалася разом із заявою на призначення субсидії, то сім'я може отримати відмову.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від прес-служби Пенсійного фонду України.

Отримувачі субсидій. Фото: Youtube
Отримувачі субсидій. Фото: Youtube

Відомо, що співробітники ПФУ повинні обов'язково повідомити заявника про помилку, однак у якому вигляді поки що невідомо.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Очікувати на попередження можна листом на електронну пошту, повідомленням на порталі "Дія" або електронних послуг ПФУ, смс, звичайною поштою або особисто.

У разі внесення змін заявник має подати нову декларацію, але є нюанс: якщо було пропущено обов'язкове поле, можна доповнити попередній документ.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Подати виправлену декларацію можна за 30 днів із дати першого подання. Якщо помилку не виправлено – у субсидії відмовить. Термін можуть продовжити, якщо заявник хворіє, і цей факт документально підтверджено.

Нагадаємо, у яких випадках військові втрачають право на компенсацію після отримання поранення чи інвалідності: важливі нюанси.

Раніше повідомлялося, українцям видають сертифікати на безкоштовні продукти, ліки та паливо: як залишити заявку.

Також, ПФУ розпочав масштабну перевірку після індексації пенсій: на українців чекають великі проблеми.