Українці не звертають увагу на цифру прожиткового мінімуму, адже фактичний розмір цієї соціальної величини у 2,5 раза вищий, ніж закладений законодавчо.

Його підвищення без додаткових заходів може обвалити бюджет, таку думку висловлюють у Мінсоцполітики. За словами заступниці міністра Мінсоцполітики Дар'ї Марчак, прожитковий мінімум в Україні не відповідає своєму призначенню.

Пенсіонерка, фото: Знай.ua
Пенсіонерка, фото: Знай.ua

Він у 2,5 раза нижчий за ту суму, яка зараз дійсно потрібна для життя, - зазначила Марчак.

За оцінкою Міністерства фінансів, для того, щоб підняти прожитковий мінімум в законі про бюджет до його фактичного рівня, протягом наступних кількох років державі потрібно буде збільшити видатки на 250 млрд грн. Адже до цієї величини прив'язано близько 200 соціальних виплат.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Виплати, скріншот відео
Виплати, скріншот відео

За словами Марчак, якщо його підвищити — по всій системі перебалансуємо витрати. Більшість адмінвитрат прив'язана саме до прожиткового мінімуму. Бюджет не витримав би такого навантаження.

За словами заступника міністра, проблема надто велика. Для її вирішення було зареєстровано проєкт №3515, у якому пропонується відв'язування всіх невластивих виплат від прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, ми писали, що повідомте правду, бо буде боляче: українцям розповіли, хто втратить субсидію.

Як повідомляв "Знай.ua" медсестру оштрафували на 100 тисяч за відмову їхати на фронт: все могло бути ще гіршим.

Також "Знай.ua" інформував, пенсії – це лише початок: українцям піднімуть ще один вид виплат, озвучено суми.