Для всіх наших читачів, які будують великі надії на свої субсидії щодо ЖКП, є дуже важлива новина. Справа в тому, що державну допомогу в деяких випадках можуть забрати назад, хоч і йдеться лише про часткове повернення.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Повідомляється, що якщо громадянин звертається за субсидією, то насамперед він бере на себе відповідальність за всю подану їм інформацію про доходи та майно. Ці два критерії визначають декларація про призначення державної допомоги як субсидії. Також від цього залежить її розмір.

У ПФУ наголошують, що законодавством передбачено лише два випадки, коли за переплачену субсидію споживача можуть позбавити субсидії та повернути державі переплачене.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Субсидії. Фото: скриншот Youtube
Субсидії. Фото: скриншот Youtube

У першому випадку — якщо у заяві чи декларації було зазначено недостовірні відомості, що вплинуло на встановлення права на субсидію та визначення розміру.

У другому — коли людина не повідомила обставини, що впливають на перегляд права на призначення субсидії або її розмір протягом 30 календарних днів з дня їх виникнення.

При цьому у разі призначення житлової субсидії на наступний період уповноважений орган може утримувати суму зайво виплаченої субсидії за наступних щомісячних виплат. Поточні виплати можуть бути зменшені, але не більш як на 20%.

Нагадаємо, нова пошта потрапила у скандал через упаковку: скільки коштує шматок картону.

Раніше повідомлялося, газ коштуватиме копійки? Українців попередили про зниження цін на блакитне паливо.

Також, благодійна пенсія: як і кому з українців можна отримати незвичайні виплати.