Багато хто вже хоче, щоб скоріше прийшов теплий місяць квітень, адже свято 8 березня вже минуло, і березень особливо не цікавий, нібито. Проте у березні буде ще один сюрприз для одержувачів соціальних виплат. Є інформація, що в Україні відбудеться процедура підвищення страхових виплат.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "На пенсії".

Потрібно розуміти, що страхові виплати – це гроші, які сплачуються застрахованим особам у разі настання страхового випадку.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Перелік обставин та професійних захворювань, за яких слідує страховий випадок, визначено Кабінетом Міністрів України (постанова від 17.04.2019 №337 "Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві").

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Перерахунок здійснюється згідно із Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", який визначає підстави та порядок перерахунку страхових виплат. Перерахунок може бути як індивідуальним, пов'язаним з обставинами конкретної людини, і масовим.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Індивідуальний перерахунок щомісячних страхових виплат провадиться у зв'язку зі зміною ступеня втрати професійної працездатності людини (у%) або зміною складу сім'ї померлого. Такий перерахунок здійснюється за відповідним зверненням потерпілого або члена його сім'ї.

Масове перерахування щомісячних страхових виплат здійснюється без обігу людини щорічно, з 1 березня, на коефіцієнт, що враховує показники зростання споживчих цін та середньої заробітної плати (доходу) в Україні.

2023 року коефіцієнт збільшення щомісячних страхових виплат становить 1,197 (у межах максимального розміру). Внаслідок перерахування виплати розмір збільшення не може перевищувати 1500 гривень.

Нагадаємо, на 20% більше: кому з українських пенсіонерів реально отримати вищу пенсію, що потрібно.

Раніше повідомлялося, субсидію доведеться повернути державі: у ПФУ назвали дві причини.

Також, кілька категорій українців залишаться без пенсії: на кого чекає покарання.