Вже за кілька тижнів в Україні відбудеться автоматичний перерахунок пенсій для ще однієї категорії громадян. Підвищення торкнеться близько 0,6 мільйона українців. Кому проіндексують виплати, йдеться у законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Перерахунок пенсій, який має відбутися 1 квітня 2023 року, торкнеться українців, які досягли пенсійного віку, але продовжують працювати. Зазначається, що пенсії зростуть у 0,6 мільйона громадян. Перерахунок проводитиметься з урахуванням оновленого страхового стажу пенсіонерів, які працюють.

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Цей перерахунок пенсійних виплат проводиться щорічно і в автоматичному режимі, тому пенсіонерам не потрібно звертатися до органів ПФУ.

ПФУ. Фото: Youtube
ПФУ. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Органи Пенсійного фонду щорічно з 1 квітня без додаткового звернення особи проводять перерахунок пенсії тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули права на проведення перерахунку, передбаченого абзацами першим - третім цієї частини, на найбільш вигідних умовах", - прописано у законі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як українцям оформити пенсію в окупації: чітку та доступну інструкцію для отримання виплат.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці скаржаться на роботу "Нафтогазу", показники лічильника не передати, а суми у платіжках надхмарні: "З січня почався жах".