Через повномасштабну війну багато українців стали вимушеними переселенцями, виїхавши до інших країн. Зокрема Україну залишило чимало пенсіонерів. Чи це може якось позначиться на виплаті їм українських пенсій, розповіли в Міністерстві соціальної політики.

У Мінсоцполітики зазначили, що багато переселенців непокояться, чи є отримання матеріальної допомоги поза Україною приводом для позбавлення їх пенсії. У відомстві заявили, що призначені в Україні пенсії виплачуються за правилами, визначеними українським законодавством, в якому не прописано жодної залежності пенсій від фінансової допомоги за кордоном.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"Якщо пенсія виплачується на банківський рахунок, у момент зарахування кошти стають власністю людини. І людина має право використовувати їх на власний розсуд. При цьому чинне законодавство не ставить виплату пенсій залежно від того, чи отримує людина матеріальну допомогу за кордоном", - повідомили у відомстві.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як українцям оформити пенсію в окупації: чітка та доступна інструкція для отримання виплат.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи змінив місце проживання — попрощався з виплатами? У Мінсоцполітики зробили важливу заяву для переселенців.