Для всіх наших читачів, які уважно стежать за рухами, що відбуваються у платіжках за спожиті комунальні послуги, є кілька важливих новин. Нагадаємо, що тариф на розподіл газу є обов’язковим для всіх українців.

Проте існують ситуації, коли споживачі можуть не платити цілком законно. Іншими словами, за несплату борги не нараховуватимуть.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби Національної комісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комуналки, пише "На пенсії".

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Не все так "гарно і чудово", як може здатися при першому прочитанні. Платити за тарифом на розподіл газу необхідно щомісяця, він є законним, а правовою підставою не платити за доставку газу є лише офіційне від'єднання споживача від газопостачання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нафтогаз, фото: Знай.ua
Нафтогаз, фото: Знай.ua

Додатково, згідно з роз'ясненнями НКРЕПУ, в умовах дії військового стану від оплати послуг розподілу природного газу звільнено тих, у кого в результаті російської агресії:

- було пошкоджено розподільчу інфраструктуру і це унеможливило виконання зобов'язання облгазів щодо забезпечення цілодобового доступу до газорозподільної системи;

- було пошкоджено об'єкт газоспоживання споживача та/або його внутрішньобудинкову систему газопостачання, що призвело до неможливості використання споживачем свого права користуватися послугами розподілу природного газу.

Нагадаємо, "Укрпошта" посадить листоноші на електробайки, щоб покращити сервіс: обіцяють "швидку і зручну" доставку.

Раніше повідомлялося, у місті один тариф, а в селі – інший: чому українці переплачують за газ.

Також, кому за розподіл газу доводиться платити більше і чому: у Нацкомісії пояснили, від чого залежить тариф.