Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є кілька важливих новин. Справа в тому, що окрім звичайної пенсії, так би мовити "ставки", багато громадян пенсійного віку мають право на різні надбавки та доплати, серед яких є ще й виплати у вигляді компенсації.

На компенсаційні виплати можуть розраховувати пенсіонери, які досягли певного віку, та за умови, що вони одержують менше 10 340 гривень на місяць.

Про це стало відомо завдяки інформації від першого заступника соцполітики Дар'ї Марчак.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

З її слів, пенсіонери віком 70-75 років можуть розраховувати на виплату до 300 грн; 75-80 років – до 456 грн.; старше 80 років – до 570 грн.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

[quote author=""]"Щомісячні компенсаційні виплати – це не нова ініціатива. Вона була введена ще з 2020 року. Така виплата провадиться, якщо розмір пенсії, яку отримує людина, не досягає 10 340 грн", – пояснила Дар'я Марчак.[ /quote]

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

При цьому Марчак нагадала, що з 1 березня 2023 року в Україні було проіндексовано пенсії тих громадян, які отримують найменші виплати.

Заступник міністра підкреслила, що раніше вони не підлягали індексації – адже: їх розміри прив'язані до прожиткового мінімуму; вони переглядалися саме під час зростання прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, індексація пенсій, очікування та реальність: частина людей не отримала обіцяної надбавки або отримала мізер.

Раніше повідомлялося, до 50 тисяч гривень: кому пропонують найвищі зарплати в Україні.

Також, чому українцям затримують виплату пенсій: у ПФУ відповіли, чи будуть гроші.