Внаслідок війни майно українців було втрачено чи пошкоджено. Держава готова компенсувати збитки за житло, але багато кого цікавить, чи поширюється допомога на автомобілі.

В українців є два варіанти для отримання компенсації за пошкоджений через війну автомобіль - вимагати гроші у страхової компанії або судитися з росією.

Знищене внаслідок війни авто, фото epravda
Знищене внаслідок війни авто, фото epravda

У першому випадку це можливо, якщо на машину оформлена КАСКО. Докладніше про це розповіла голова правління страхової компанії Леся Щербакова.

"Схема обслуговування наступна: людина звертається до страхової компанії, приїжджає експерт, дивиться, фотографує та калькулює, яка вартість ремонту, яка вартість авто. І залежно від цього буде відсоток від відшкодованої страхової суми", - пояснила Щербакова.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Компенсація доступна навіть у розмірі вартості автомобіля, але доведеться доплатити. Якщо майно умовно коштує 10 тисяч доларів, страховий тариф становитиме 1 тисячу доларів.

Долари, фото depositphotos
Долари, фото depositphotos

Для відшкодування збитків необхідно зробити таке:

  • встановити, у межах якого кримінального провадження документується ця подія;
  • подати заяву до органу досудового розслідування, зазначити, що постраждало;
  • додати документ про те, що ця особа була власником або користувалася цим авто.

А ось судитися з агресором в українських та міжнародних судах постраждалим рекомендують вже після перемоги, коли країна отримає репарації, як повідомив юрист Андрій Тригуб.

Нагадаємо, індексація пенсій, очікування та реальність: частина людей не отримала обіцяної надбавки або отримала мізер

Раніше ми писали про те, що в Україні визначились із підвищенням тарифів на світ