В українських супермаркетах суттєво знизилися ціни на виноград, а також помітно подешевшали лимони. Скільки коштуватимуть вітаміни в першій половині березня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні спостерігається стрімке зростання цін на багато овочів та фруктів. Враховуючи, що багато українців змушені жити на одну пенсію чи допомогу, цінники у супермаркетах практично недоступні. Втім, бувають рідкісні моменти, коли деякі продукти дешевшають.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Так, станом на 8 березня середній цінник винограду становить 154,45 гривні за кілограм. У лютому він коштував у середньому 199,8 гривні за кіло, тобто першого місяця весни виноград подешевшав майже на 45 гривень. Цінники варіюються від 129,00 до 179,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лимони подешевшали з 65,29 до 61,30 гривні за кілограм. Найдешевше цей фрукт можна купити в мережі супермаркетів Varus – за 54,00 гривні за кілограм. Найвищий цінник у Megamarket – 64,90 гривні за кілограм.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буженина, сало та ковбаски: супермаркети перерахували ціни на популярні м'ясні смаколики, тепер і цілої зарплати не вистачить.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.