Українські пенсіонери почали отримувати індексовану пенсію у березні, однак не у всіх доплата велика. А от у певних регіонах можна сміливо звернутися до органів влади, та гарантовано отримати 20% надбавку до виплат.

Дехто з українських пенсіонерів отримують не лише пенсію, але й доплати та надбавки до неї. Стало відомо, хто може отримувати передбачені законодавством надбавки до пенсійних виплат. Норми закону описані у документі "Про статус гірських населених пунктів в Україні".

Пенсіонерка. Фото: YouTube
Пенсіонерка. Фото: YouTube

У Пенсійному фонді зазначають, що, наприклад, у Закарпатській області, за даними місцевого обласного фонду, із 250 тисяч пенсіонерів понад 50 тисяч проживають у гірській місцевості та отримують доплату до пенсії.

Але надбавка належить не лише тим, хто постійно проживає в таких населених пунктах, а й пенсіонерам-ВПО, які через військове вторгнення РФ змушені були переїхати до гірської місцевості.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: YouTube
Пенсіонерка. Фото: YouTube

Щоб отримувати надбавку, пенсіонери мають набути статусу мешканця на території гірського населеного пункту та отримати посвідчення. Для цього необхідно звернутися до місцевих органів влади або до Центру надання адміністративних послуг, відповідно до закону.

Зазначається, що розмір державних пенсій, стипендій та всіх передбачених чинним законодавством видів державної матеріальної допомоги громадянам, які набули статусу працюючого, що проживає або навчається на території населеного пункту, якому надано статус гірничого, збільшується на 20%.

Нагадаємо, ми писали, що підвищення пенсій у квітні та липні: хто з українців і скільки отримає.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні намічається серйозна овочева "криза": ціни зростають, а запасів та імпорту все менше.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні можуть оголосити цільову мобілізацію: коли це станеться і кого призовуть.