За останні декілька тижнів на українському ринку стрімко зростали ціни на моркву, хоча раніше вона була однією з найдоступніших. Тільки за перший тиждень березня місяця овоч став дорожчим на 12%, але експерти переконані, що ціни підвищуватимуться й надалі.

Такий прогноз висунули аналітики проекту EastFruit. За їх словами, тенденція до подорожчання моркви спостерігатиметься ще найближчим часом. Це пов'язано з тим, що українським господарствам не вистачає пропозиції цього коренеплоду.

Морква, фото: Znaj.ua
Морква, фото: Znaj.ua

У той же час, імпортної продукції недостатньо для того, щоб хоча б частково відшкодувати дефіцит на ринку. Наразі відпускні ціни коливаються в районі 28-36 грн/кг ($0,77-0,98/кг). Це на 12% дорожче, ніж тижнем раніше.

Продавці зазначають, що ціни на овоч вдалося підвищити за рахунок збільшеного попиту серед покупців, при цьому запаси вітчизняної продукції в сховищах значно виснажилися.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Фрукти та овочі, ринок: фото Знай.ua
Фрукти та овочі, ринок: фото Знай.ua

Нині в Україні морква реалізовується в середньому втричі дорожче, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року. Експерти прогнозують подальше зростання цін, оскільки дефіцит і підвищений попит це підтримуватимуть.

Раніше ми писали про те, що на 50-70% дорожче: в Україні очікується дефіцит та космічний ріст цін на томати

Як повідомляв Знай.ua, в Україні незаконно піднімають ціни на "соціальні" продукти: як подати скаргу та захистити свої права

Також портал Знай.ua писав, що в Україні можуть різко підвищити тарифи на електроенергію та газ: коли і чому це станеться