За даними митної статистики, імпортні надходження свіжої, охолодженої та мороженої свинини у лютому склали 743 т чи 1,5 млн доларів у валютному вираженні. Це у 2,6 раза менше ніж місяцем раніше.

Підвищена активність імпортерів м’яса у лютому пов’язана із намірами м’ясопереробників сформувати запаси недорогої сировини, спричинило підвищену конкуренцію між вітчизняною свининою та закордонною. Про це повідомляють "Свинарі України".

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

В супермаркетах свинину продають на рівні минулого місяця. Наприклад свинячу грудинку можна придбати за 169 грн, а шашлик можна придбати за 179 грн за кіло. У минулому місяці за кіло шашлику просили 176 грн.

Скриншот цін на м'ясо
Скриншот цін на м'ясо

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Невелике подорожчання свідчить ще й про те, що у ці дні в Україні проходить піст, і частина українців не вживає м'яса.

Повідомляється, що сукупний імпорт свинини за перші два місяці року склав 2,66 тис. т, що в 4,6 раза менше за обсяги зовнішніх поставок свинини у січні-лютому минулого року.

Враховуючи, що основними постачальниками свинини до України є країни ЄС (Данія, Нідерланди, Бельгія та Польща), активізація поставок звідти відбудеться за зближення європейських та внутрішніх цін на свинину, — зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, ми писали, що дорожче 70 грн за кілограм? В Україні прогнозують ще більше зростання ціни на цибулю.

Як повідомляв "Знай.ua" які квіти можна дарувати 8 березня? Пам'ятка для всіх перед Міжнародним жіночим днем.

Також "Знай.ua" інформував, щоб життя солодким не здавалося: в Україні різко підвищаться ціни на газовані напої Coca-Cola, Pepsi та Fanta.