Для наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є кілька важливих новин. Ми вже писали, що цього місяця відбувається великий перерахунок пенсій, який передбачає підвищення виплат від 100 до 1500 гривень.

Для багатьох українців, які отримують пенсії, це не останній перерахунок цього року. В Україні буде ще мінімум два етапи індексації пенсій, у квітні та липні.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на порталі Кабміну.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Індексація пенсій цього року відбулася 1 березня для 10,5 млн. пенсіонерів і склала 19,7%.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Зокрема, з 1 березня було індексовано пенсії для:

- 5,2 млн "громадянських" пенсіонерів, яким пенсія призначена згідно із Законом №1058 до 2020 р.; їм підвищення пенсії проводитиметься через індексацію на 19,7% показника середньої зарплати, з якої обчислюється пенсія.

– 4,2 млн осіб, у яких зростуть пенсії через збільшення на 19,7% фіксованого розміру мінімальних пенсійних виплат.

- 0,5 млн. пенсіонерів силових відомств, для яких весь розмір пенсії буде індексований на 19,7%.

- 94,5 тис. осіб, які отримують пенсію за інвалідністю, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Крім цього, виплачуватимуть щомісячні компенсаційні виплати (призначені за ініціативою Президента) для пенсіонерів віком від 70 років, які встановлюються, якщо розмір пенсії таких пенсіонерів не досягає 10 340 грн.

- 570 грн – людям старше 80 років;

- 456 грн - людям віком від 75 - 80 років;

- 300 грн – людям віком від 70 – 75 років.

Щодо підвищення пенсій у квітні та липні, то з 1 квітня автоматичний перерахунок буде здійснено для 0,6 млн працюючих пенсіонерів, з урахуванням оновленого (збільшеного) страхового стажу.

А з 1 липня буде проіндексовано на 19,7% пенсії спеціальні пенсії для 22,7 тис. науковців, державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, заднім числом: у Кабміні вирішили проблему пенсій для певної категорії українців.

Раніше повідомлялося, підвищення пенсій у квітні та липні: хто з українців і скільки отримає.

Також, виплатять по 100 тисяч гривень: хто з українських військових має право на отримання допомоги.