Вже минуло понад тиждень весни 2023 року... українці успішно перезимували, хоч і не без проблем.

Проте росіянам не вдалося зламати нашу волю. Їм не вдалося змусити нас замерзнути, влаштовуючи масові ракетні атаки по мирних містах та критичній інфраструктурі. Хоча ми й жили в умовах віялових відключень електроенергії, зараз світло є практично у кожному будинку. І графіки не використовуються понад 20 днів.

запуск рынка электроэнергии
запуск рынка электроэнергии

Через це виникає питання, а що робити з генераторами, які все масово купували для бізнесу і вдома. Адже тепер ними ніхто не користується. І навряд чи найближчим часом вони знадобляться. Що можна зробити? Відповідь на це запитання дав співзасновник компаній Fibermix та Savex Minerals Віктор Андрухов виданню The Page.

Їх можна здавати у найм. Для більшості підприємців оренда генератора виявиться значно вигіднішою, ніж його придбання за 20-30 тисяч доларів. Деякі здають малопотужні генератори на кілька днів і більше. Це допомагає поступово компенсувати витрати на обладнання.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

Якщо генератори правильно зберігати, можна зберегти на майбутнє. Головне, дотримуватися умов зберігання, таких як зберігання в окремому приміщенні з гарною вентиляцією та відповідною вологістю. Крім того, необхідно періодично включати генератор відповідно до його технічного паспорта.

А ще можна перепродати за кордон через постачальника, у якого генератор було придбано. Цей варіант підходить для генераторів великої потужності. Продавці, у яких ви купували генератор, можуть мати бази клієнтів і можуть зберегти гарантійні умови. Однак ви втратите близько 25% вартості енергоносія. І насамкінець - віддати генератор воїнам ЗСУ.

Нагадаємо, в Україні суттєво впали ціни на генератори: експерти відповіли, що вплинуло на ситуацію

Як повідомляв "Знай.uа", перекупники ридають і вважають збитки: ціни на зарядні станції EcoFlow впали "нижче за плінтус"

Знай.uа писав, українцям нагадали, за що ще потрібно віддати податок, крім зарплати: сподобається не кожному