Напередодні весняно-польових робіт багато українців збирають пожухле листя та траву, то не задумуючись про шкоду довкіллю спалюють їх.

У Державній екологічній інспекції попередили, скільки загрожує штраф за спалення сухого листя, сміття та інших рослин.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

За законом штраф за спаленне сухе листя, траву, та сміття передбачено у розмірі від 3 060 до 6 120 грн. Якщо закон порушить посадовець, йому прийдеться заплатити — 15-21 тис. грн. Однак цифри можуть збільшитися, якщо пожежа переходить на великі території (поле, луг, пасовища) або на території природно-заповідного фонду.

Найбільша сума штрафу від 90 до 150 тис. грн, її виписують у разі, якщо в результаті підпалу знищено або пошкоджено ліс та зелені насадження вздовж залізниці.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Гасіння підпалу сухостою. Фото: Youtube
Гасіння підпалу сухостою. Фото: Youtube

Також закон передбачає кримінальну відповідальність, якщо через підпал трави чи сухостою загинуть люди. У цьому випадку покарання становитиме від 2 до 5 років позбавлення волі.

Звертаємо увагу на те, що під час дії воєнного стану спалювання сухої трави чи іншої рослинності може бути кваліфіковано правоохоронними органами як диверсія згідно ст. 113 ККУ.

Зазначимо, що 113 стаття це диверсійна робота.

Нагадаємо, ми писали, що для дачників та мешканців сіл готують штрафи до 17 тисяч: за що можна "не сподобатися".

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні водії не платять за популярний штраф, потрібно знати лише один секрет.

Також "Знай.ua" інформував, відповідаємо чітко та чесно: українським водіям нагадали, як треба поводитися з копами, щоб не клопотати штраф.