Щодня близько 150 осіб одержують відмову у перетині кордону з боку прикордонної служби - здебільшого це, звичайно ж, чоловіки призовного віку (18-60 років).

Щоб жінки та діти могли виїхати за кордон, необхідно мати з собою паспортні документи, а дітям також можна виїжджати зі свідоцтвами про народження.

Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел
Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел

Представник Держприкордонслужби України Андрій Демченко радить прочитати правила та з'ясувати, до якої категорії ви належите, та мати відповідні для перетину кордону документи.

Хоча можна виїхати за "внутрішнім паспортом", для цього мають бути певні обставини. Все одно закордонний паспорт – це той документ, який просто необхідний під час перебування за кордоном. Співробітники прикордонної служби можуть випустити українців за "внутрішнім паспортом", якщо вони рятуються від війни, але для повторного виїзду за внутрішнім паспортом має бути певний контекст та розуміння причин такої дії.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Кордон з Польщею, скріншот: YouTube
Кордон з Польщею, скріншот: YouTube

"Якщо людина, умовно з Києва, поїде за кордон із внутрішнім паспортом, то її можуть не тільки не випустити, а й потрібно розглядати можливість, що й не впустять в іншу країну", – попереджає Андрій Демченко.

Нагадаємо, розмитнення "євроблях": як у 2023 році ввезти автомобіль з Європи до України

Як повідомляв "Знай.uа", відповідаємо чітко та чесно: українським водіям нагадали, як треба поводитися з копами, щоб не отримати штраф

Знай.ua писав, штраф 425 гривень при першій зупинці: українським водіям показали папірець, про який всі забули