Деякі українці мають право на отримання субсидії, що покриває частину витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Щоб дізнатися, чи може держава відшкодувати певну суму, не обов'язково безпосередньо звертатися до соцустанов, оскільки ця процедура доступна в онлайні.

Українці можуть самостійно дізнатися потрібну інформацію про призначення житлової субсидії і в якому розмірі вона надається.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Через війну уряд вирішив оновити механізм призначення допомоги для того, щоб її могли отримати ВПО. Розмір субсидії розраховується виходячи з кількості людей, що фактично проживають у будинку, а конкретна інформація є в Єдиному державному реєстрі.

Перевірити нарахування субсидії та її розмір можна на порталі від Мінсоцполітики. Процедура проста:

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще
  1. Потрібно зайти на державний портал
  2. Ввести дані про житло - область, місто, вулиця, номер будинку та квартири
  3. Підтвердити, що ви не робот, і натиснути "Шукати".

Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде
Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде

Після цього ви побачите повну інформацію про житлову субсидію. Також важливо враховувати, що допомога на оплату витрат за комуналку призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону. Ось так вона розраховується: на неопалювальний сезон – з 1 травня до 30 вересня; на опалювальний сезон – з 1 жовтня до 30 квітня.

Нагадаємо, українці можуть збільшити пенсію на 20% і зробити це під силу кожному: який порядок дій

Раніше ми писали про те, коли ціни на овочі в Україні можуть піти на спад: "плюс" за вікном не лише зігріє, а й гроші заощадить