З Рівненщини прийшли дуже сумні новини, які стосуються "незмінних" тарифів на комунальні послуги, як заявляли в Кабміні. У селищі Рокитне місцевим мешканцям підняли тарифи на водопостачання утричі.

Про це пишуть українські медіа, посилаючись на рішення місцевої селищної ради.

До речі, це рішення ухвалили в дуже сумну дату, на річницю повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України, 24 лютого.

Тариф на воду, скріншот: YouTube
Тариф на воду, скріншот: YouTube

Повідомляється, що з 1 березня було встановлено такі тарифи для населення та бюджетних установ та організацій:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

- водопостачання – 44, 17 грн/куб (попередній тариф 19, 8 грн/куб);

- водовідведення – 85, 75 грн/куб (22, 65 грн/куб).

Таким чином, разом водопостачання та водовідведення коштуватиме мешканцям Рокитного по 129,92 грн за куб.

Вода з крана. Фото: скрін youtube
Вода з крана. Фото: скрін youtube

Що буде з тарифами на воду по всій Україні

Експерт із ЖКГ Крістіна Ненно пояснила українським журналістам, що не всі українські водоканали підпорядковуються НКРЕКП.

"Якщо ми говоримо про маленькі містечка та села, де немає величезних водоканалів, хоча вони є в переліку НКРЕКП, то за ними може прийняти рішення про підвищення місцева влада. Однак воно має бути економічно обґрунтованим. І хочу нагадати. , що ми маємо закон України 7427 про встановлення мораторію на підвищення тарифу на гаряче водопостачання та тепло", — сказала вона.

Тариф на воду, скріншот: YouTube
Тариф на воду, скріншот: YouTube

Голова правління "Спілки споживачів комунальних послуг" Олег Попенко зазначив, що в Україні є закон, згідно з яким тарифи на тепло та гарячу воду, а також газ та розподіл газу не зростатимуть під час війни та півроку після неї.

"Тобто тут у нас є чітке законодавче обмеження. Враховуючи, що була заява голови НКРЕКП, а вони мають прямий вплив на тарифи на електроенергію, тобто своїм рішенням можуть прийняти рішення про зростання тарифів на електроенергію і воду. Тут можемо очікувати як варіант — підвищення тарифів на водопостачання, водовідведення та електроенергію, причому як для бізнесу, так і для побутового споживача. Але чи зростатимуть тарифи, поки немає жодних гарантій", — резюмував Попенко.

Нагадаємо, "Гинути – вибір хлопців": стендап-комік Андрій Щегель втік і назвав Україну "фікцією".

Раніше повідомлялося, чи вистачить електрики українцям і від чого це залежить: експерт дав свій прогноз.

Також, чому ніхто раніше про це не говорив? Українці знайшли спосіб, як платити менше за мобільний зв'язок.