Для українців, які мають можливість займатися сільським господарством, створили програми фінансової підтримки. Українців фінансують від державного та регіональних бюджетів. Насамперед варто розповісти про власників корів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань, яке взяло інтерв'ю у директора департаменту агропромислового розвитку у Львівській обласній адміністрації Тетяни Гетьман.

Скрін, відео YouTube корова
Скрін, відео YouTube корова

За її словами, обов'язкова умова отримання виплат (на них можуть розраховувати як фермерські господарства, так і приватні власники тварин) – тварини мають бути зареєстровані. Реєстрація та ідентифікація дозволяють постійно контролювати стан здоров'я тварини.

Крім того, здійснюватиметься перевірка виробництва тваринницької продукції, яку згодом українці (серед яких чимало пенсіонерів) продають.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Для реєстрації тварини її власник повинен звернутися до державних установ ветеринарної медицини за місцем проживання.

Скрін, Facebook корова Помадка
Скрін, Facebook корова Помадка

Залежно від виду тварини процедуру проводять у різні терміни. Якщо це велика рогата худоба, вівці чи кози – протягом 7 днів від народження, для свиней – від 60 днів від народження.

Тільки у Львівській області власники ідентифікованих та зареєстрованих тварин у 2022 році отримали понад 26,2 млн. грн. адресних дотацій за утримання 4952 корів.

Нагадаємо, як зміниться доплата за вік пенсіонерам із березня 2023 року: пояснення Мінсоцполітики.

Раніше повідомлялося, субсидії не заберуть: скільки українці можуть отримати готівку на оплату комуналки.

Також, коли закінчиться опалювальний сезон в Україні та що буде з цінами: у "Нафтогазі" відповіли.