У перші дні весни українські супермаркети справді здивували покупців цінниками на такі популярні овочі, як помідори та огірки. Деякі позиції обійдуться дорожче, ніж кілька кілограмів м'яса. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Супермаркети оновили ціни на помідори та огірки. Вартість деяких позицій сягає фантастичних значень.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Помідори

У перші дні березня найбільше подорожчали рожеві помідори. Середній цінник досяг 239,10 гривні за кіло, а у лютому вартість становила 165,66 гривні за кіло. Тобто овоч злетів у ціні більш як на 73 гривні. Червоні помідори подорожчали із 107,09 до 116,92 гривні за кіло. Помідори вершка – з 127,73 до 149,06 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Огірки

Огірки "Естафета" пропонуються за космічною ціною – 249,90 гривні за кілограм. Водночас інші пропозиції в супермаркетах не дуже відстають у ціні.

Так, огірки гладкі злетіли у ціні зі 137 до 171,27 гривні за кілограм. Огірки колючі в середньому коштують 189,90 гривень за кіло, а минулого місяця цінник на них становив 170,26 гривні за кіло. Тепличні огірки додали у ціні близько 19 гривень та пропонуються в середньому по 124,90 гривні за кіло.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буженина, сало та ковбаски: супермаркети перерахували ціни на популярні м'ясні смаколики, тепер і цілої зарплати не вистачить.

Також наш портал інформував, у магазинах буде не проштовхнутись: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що продуктивність ферм знизилася: в Україні фіксують зростання цін на молоко.