Проїзд у громадському транспорті Києва подорожчав вдвічі. Таке рішення було ухвалено з 1 березня. Однак нововведення торкнеться лише однієї категорії пасажирів.

Цього разу подорожчання торкнеться школярів. Адже з 1 березня відбулося подорожчання вартості виготовлення електронного учнівського квитка, який дає право учням безплатно користуватися громадським транспортом. Про це йдеться на офіційному порталі міста.

Відзначається, що відтепер батькам потрібно буде заплатити не 50, а 100 грн. Киянам пояснили, що підвищення ціни пов'язане із подорожчанням матеріалів.

Транспорт, скріншот: YouTube
Транспорт, скріншот: YouTube

Як повідомили у КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", більша частина київських школярів уже отримали електронні квитки - це близько 150 тисяч проїзних. Водночас на стадії оформлення перебувають ще 2500 тисяч квитків.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

Варто відзначити, що до кінця лютого електронний учнівський квиток можна було замовити за старою ціною. Для цього потрібно було зареєструватися у системі цифрових сервісів Києва. Далі в особистому кабінеті необхідно вказати дані про дитину та додати її картку до свого облікового запису.

Після цього слід сформувати замовлення електронного носія проїзного та отримати рахунок на онлайн-оплату або через банк. Вашу заявку після оформлення відправлять на модерацію до навчального закладу, а після перевірки інформації надішлють на виробництво. Забрати свій проїзний школяр зможе через місяць у своїй школі, він діятиме до закінчення навчання там.

Українці в громадському транспорті, фото: Знай.ua
Українці в громадському транспорті, фото: Знай.ua

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати