Українські виробники почали збільшувати відпускні ціни на моркву. Різке зростання вартості учасники ринку пояснюють сезонним скороченням пропозиції овочів, особливо це стосується моркви високої якості. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Багато виробників виставили цінники на моркву на рівні 25-35 гривень за кілограм і не погоджуються реалізовувати її дешевше. Нинішні цінники в середньому на 25% вищі, ніж наприкінці минулого тижня.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Учасники ринку наголошують, що стрімке зростання цін на овоч спровоковано високим попитом з боку оптових компаній та роздрібних мереж. При цьому запаси моркви у сховищах господарств скорочуються та пропозиція на неї дуже обмежена. Багато фермерів відвантажують овоч за раніше укладеними договорами.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Аналітики наголошують, що на даний момент цінники на моркву вже в середньому в 2,8 раза вищі, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому учасники ринку вважають, що ціни на овоч продовжать зростати. У зв'язку з такими прогнозами деякі фермери призупинили продаж якісної моркви, очікуючи вигідніших для себе цін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хліб, соняшникову олію та сіль більше не можна купити за старими цінами: скільки коштують зараз популярні продукти.

Також наш портал інформував, чи доведеться доїдати картопляні очищення? В Україні супермаркети різко підняли ціни на овочі "борщового набору".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Україні загрожує дефіцит популярного продукту: падіння виробництва та подорожчання міндобрив, запасайтеся вже зараз.