У Нацбанку, фінансовому регуляторі країни, розповіли що вплинуло на те, що гривня нарешті не лише стабілізувалася, але й зміцніла.

Наприкінці лютого та початку березня гривня демонструє зміцнення. За словами члена Ради НБУ Василя Фурмана, це сталося внаслідок взаємодії трьох факторів. Про це він розповів у Медіацентрі.

Банкноти гривні, скріншот з відео
Банкноти гривні, скріншот з відео

Протягом останніх тижнів гривня посилювалась. На такий тренд впливало дуже багато факторів. Перший - професійні дії Нацбанку і ті заходи, що вживав Національний банк, які пов'язані з тим, що люди можуть розміщувати кошти на депозитах у валюті, - сказав Фурман.

Представник Ради Нацбанку наголосив, що на гривню вплинув сезонний фактор, адже до війни весною гривня завжди "дуже гарно себе почуває".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Останній фактор — комунікаційний. Люди в Україні сьогодні довіряють гривні, впевнений Фурман. За його прогнозом, українці довірятимуть банкам і надалі, що буде підкріплювати гривню. Також він зазначив, що війна в цілому не вплинула на безперебійність роботи банківської системи.

Наприкінці першого весняного тижня, долар зупинився на позначці 39 грн за долар а євро наблизилося до 41 грн.

Нагадаємо, ми писали, забудьте дорогу в обмінник: українців навчили економити на купівлі долара — де вигідний курс.

Як повідомляв "Знай.ua" у Lifecell підняли вартість тарифів майже вдвічі, компанія поспішила виправдатися: "Як був поганий зв'язок...".

Також "Знай.ua" інформував, що валютні депозити отримують друге життя: НБУ пояснив зацікавленість українців.