В українців з'явився привід насмажити картоплі, оскільки в супермаркетах знизилися ціни на овоч та на олію. Як змінилися цінники, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

З початку повномасштабної війни українці переважно спостерігають стрімке зростання цін на продукти. Лише у рідкісні моменти покупців радують незначним здешевленням. Так, цього разу супермаркети опустили ціни на картоплю та олію.

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Картопля

Станом на 1 березня картопля у середньому продається по 9,71 гривні за кілограм. У лютому середній цінник був на рівні 9,92 гривні за кілограм. Молода картопля також подешевшала - з 15,97 до 14,90 за кілограм. Рожева картопля у перший день весни коштує 11,90 гривні за кіло, а не 12,71 гривні за кіло, як було у лютому.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Соняшникова олія

Соняшникова олія торгової марки "Олейна" рафінована стала трохи доступнішою для українців — цінник опустився з 62,72 до 62,20 гривні за 850 мл. Соняшникова олія торгової марки "Щедрий Дар" рафінована подешевшала суттєвіше - з 67,02 до 65,23 гривні за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звичні соуси обійдуться недешево: супермаркети показали нові ціни на томатну пасту, кетчуп та майонез.

Також наш портал інформував, ціни зросли майже на половину: українців приголомшили подорожчанням моркви, цибулі та капусти.

Крім того, ми писали, українські супермаркети виставили нові ціни на цитрусові фрукти: скільки доведеться викласти за вітаміни.