Українських пенсіонерів верифікують, для того, аби перевірити на правдивість надану інформацію. У ПФУ пояснили у яких випадках пенсіонер може втратити виплати.

У пенсійному відомстві зазначають, що причини для припинення виплати пенсій визначені статтею 49 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Пенсію припинять виплачувати

  • Якщо пенсія призначена на підставі документів що містять недостовірні відомості.
  • У разі неотримання пенсії через відділення поштового зв'язку протягом шести місяців поспіль.
  • У разі виїзду на постійне місце проживання за кордоном.
  • Влаштування на роботу за посадою яка дає право на пенсію за вислугу років.
  • У випадку смерті пенсіонера.
  • У інших випадках передбачених законодавством.

Інфорграфіка, коли можна втратити пенсію, скриншот
Інфорграфіка, коли можна втратити пенсію, скриншот

У деяких випадках пенсію можна поновити – для цього потрібно звернутися до будь-якого регіонального органу ПФУ та надати інформацію для поновлення пенсії. Після з’ясування обставин та відповідного рішення Пенсійного фонду виплати поновлять протягом 10 днів.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У ПФУ також нагадали, що для того, щоб отримати пенсію слід подати заяву впродовж трьох місяців з дати настання пенсійного віку. У разі протермінування, пенсія призначається з дати подачі документів.

Нагадаємо, ми писали, що пенсіонери рано раділи: весняна індексація не гарантує підвищення пенсій на 20%, від чого все залежить.

Як повідомляв "Знай.ua" перехід на інший вид пенсії: українцям нагадали про вигоди.

Також "Знай.ua" інформував, кому з українців нададуть допомогу до 100 тисяч грн: як отримати гроші.