Українцям повідомили, які категорії осіб можуть отримати значну суму від держави на відкриття свого бізнесу. Йдеться про суму до 100 500 гривень.

Ці гроші можуть отримати малозабезпечені та безробітні українці на відкриття свого бізнесу за програмою "Рука допомоги". Відповідна державна програма передбачає видачу безвідсоткових кредитів на відкриття чи розвиток бізнесу.

Як пояснюється, витратити їх можна на покупку обладнання чи сировини, а повернути доведеться упродовж 3 років. Проте, слід взяти до уваги й важливі умови отримання, використання та повернення цих коштів.

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua
Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

Як оформити допомогу у розмірі до 100 тисяч гривень

Людина, яка бажає розпочати підприємницьку діяльність, для отримання цієї допомоги від держави має звернутися до найближчого Центру зайнятості, де потрібно подати до створеної при Центрі Комісії з надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї низку документів.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Які документи потрібно подати:

  • заяву про надання фінансової допомоги;
  • бізнес план;
  • довідку про несудимість.

Після подання необхідних документів Комісія розглядає їх та надсилає претенденту на фінансову допомогу письмове повідомлення про прийняте рішення. У випадку прийняття позитивного рішення людина має створити юридичну особу або зареєструватись як фізична особа-підприємець протягом 30 календарних днів з дати отримання повідомлення.

Кредит у банку, кадр з відео
Кредит у банку, кадр з відео

Як віддавати кредит і хто може не повертати кошти

Віддати кредит можна після закінчення трирічного терміну з дати її отримання однією сумою (протягом 30 календарних днів), достроково, частинами відповідно до графіка, узгодженого центром зайнятості.

Пояснюється, що сума фінансової допомоги, яка повертається, зменшується на суму сплачених податків, зборів та ЄСВ.

Фінансова допомога не повертається, якщо підприємцем:

  • сплачено податки, збори та ЄСВ у сумі, що перевищує суму наданої допомоги;
  • першого року з дати отримання допомоги працевлаштовано за направленням центру зайнятості не менше 2-х осіб із малозабезпечених сімей строком не менш як на два роки.

Виплата соцдопомоги. Фото: скрін youtube
Виплата соцдопомоги. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати