Цінники на овочі в Україні б'ють усі можливі та неможливі рекорди. Серед "чемпіонів" із подорожчання можна виділити і помідори, цінники на які вже піднялися під 200 гривень за кілограм. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Ціни на деякі овочі та фрукти традиційного трохи піднімаються у зимовий період та знижуються у весняно-літній період. Втім, цієї зими цінники досягли рекордних значень, зокрема багато в чому через наслідки повномасштабної війни.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 28 лютого кілограм червоних помідорів у середньому коштує 112,55 гривні. У січні середня вартість становила 83,93 гривні за кіло, тобто овоч піднявся в ціні майже на 29 гривень.

Ціни на помідори, скріншот з відео
Ціни на помідори, скріншот з відео

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Водночас, рожеві помідори злетіли в ціні до 194,05 гривні за кілограм, що майже на 33 гривні дорожче, ніж минулого місяця. Ціни на овочі варіюються від 149 до 239,10 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Помідори вершка в середньому подорожчали із 104,74 до 143,66 гривні за кілограм. Діапазон цін коштує від 119,90 до 174,90 гривні за кілограм, залежно від мережі супермаркетів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціна цибулі та моркви не думає зупинятися: що пропонують на полицях у супермаркетах.

Також наш портал інформував, ціни зросли майже на половину: українців приголомшили подорожчанням моркви, цибулі та капусти.

Крім того, ми писали, українські супермаркети виставили нові ціни на цитрусові фрукти: скільки доведеться викласти за вітаміни.