У ДПСУ вирішили нагадати громадянам, що не лише основний, а й додатковий дохід громадян оподатковується.

"Подавати декларацію та сплачувати відповідні податки та збори – конституційний борг громадян", – повідомляють у відомстві.

Податки із зарплати тих українців, які працевлаштовані офіційно, сплачуються автоматично, тоді як додатковий дохід потрібно обов'язково декларувати та платити податок – самостійно! Його розмір складає 18%.

Додатковим вважається дохід від оренди, іноземні доходи або оплата незалежної професійної діяльності.

Приміщення податкової. Фото: Скриншот відео
Приміщення податкової. Фото: Скриншот відео

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Це стосується фрілансерів, а також українців, які підробляють у неробочий час, орендодавців та будь-яких інших громадян, які отримують дохід не від основної діяльності.

У Державній податковій службі заявляють, що відповідну декларацію можна подати або до податкової служби за місцем проживання, або на офіційному сайті – через електронний кабінет. Там буде розділ "Для громадян", далі вкладка "Податкове право на майнові статки та доходи".

Подати декларацію необхідно до 1 травня 2023 року. У той же час, якщо ви отримували допомогу від міжнародних фондів або від держави, то з цієї матеріальної допомоги податок не стягується.

Нагадаємо, скоро весна, а українцям тільки хочуть "допомогти" з генераторами: "Зменшить навантаження"

Як повідомляв "Знай.ua", безвідсотковий кредит: кому з українців нададуть вигідну позику і з якою метою

Знай.ua писав, безробітним українцям виплатять по 100 тисяч гривень: хто може розраховувати на допомогу