Попри те, що перші партії місцевого огірка з'явилися на ринку ще минулого тижня, його обсяги все одно поки що недостатні, щоб задовольнити поточний попит.

Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, тепличні комбінати України розпочали реалізацію огірка нового обороту. Сьогодні ця продукція вже більш масово почала надходити в продаж.

За словами аналітиків, наразі пропозиція огірка доволі обмежена, що на тлі чимраз більшого попиту дає змогу українським виробникам вести продажі цієї продукції за ціною 120-160 грн/кг ($3,28-4,38 /кг).

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Аналітики наводять дані для порівняння. Наприклад, імпортний огірок виробництва Туреччини наразі реалізується по 100-120 грн/кг ($2,73-3,28 /кг). Таку різницю в цінах пояснюють вищою якістю місцевої продукції, а також вищими витратами на виробництво цієї культури.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як відзначили фахівці, поточного року сезон реалізації огірка нового обороту в Україні розпочався в середньому на два тижні пізніше, ніж торік попри відносно теплу зиму.

У 2022 році перші партії огірка українські комбінати почали пропонувати вже в перших числах лютого, але водночас вартість цієї продукції була в середньому на 35% нижчою, ніж наразі, відзначили аналітики.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати