У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомили, що українці пенсійного віку, які через війну евакуювалися до Польщі, можуть перевести туди свою пенсію.

Детальніше про це йдеться на сайті Мінреінтеграції. Там дали детальну інструкцію для пенсіонерів. Мінреінтеграції спільно з Пенсійним фондом України підготувало відповідне роз'яснення для українських пенсіонерів, що тимчасово перебувають у Польщі.

Як відзначили у відомстві, роз'яснення стосується осіб, які вже отримували виплати пенсій в Україні. Такі пенсіонери можуть перевести пенсійні виплати шляхом подачі документів через Установу соціального страхування Республіки Польща (ZUS).

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Як перевести виплати призначеної в Україні пенсії у Польщу

Потрібно звернутися до територіального органу Установи соціального страхування Польщі (ZUS) за місцем проживання в країні з наступним пакетом документів:

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще
  • паспортом;
  • довідкою про присвоєння номера UKR PESEL або карткою побуту, або посвідченням особи;
  • реєстраційним номером облікової картки платника податків (за наявності);
  • пенсійним посвідченням (за наявності);
  • довідкою з банківськими реквізитами особистого (валютного) рахунку, відкритого в польському банку.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Після подання документів, територіальний орган ZUS заповнить і засвідчить необхідні формуляри та копії документів і надішле їх до відповідного органу Пенсійного фонду України. Після цього орган ПФУ розгляне документи та ухвалить відповідне рішення, про яке повідомить ZUS та особу-заявника.

В Мінреінтеграції відзначили, що пенсію перераховуватимуть щокварталу на особистий рахунок пенсіонера, відкритий у польському банку, в євро за офіційним курсом Нацбанку України

Інструкція, minre.gov.ua
Інструкція, minre.gov.ua

Інструкція, minre.gov.ua
Інструкція, minre.gov.ua

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати