В Україні продовжили термін дії військового стану та загальної мобілізації ще на 90 діб – до 20 травня, а перед цим уряд озвучив нові правила бронювання військовозобов'язаних.

Незважаючи на бронювання, деяких українців можуть відправити на війну. Це передбачено оновленою постановою Кабміну №76 від 27 січня 2023 року. З цього періоду змінився процес подання заявок на бронювання та кількість працівників, які мають на це право.

Мобілізація в Україні, фото slovoidilo
Мобілізація в Україні, фото slovoidilo

Які категорії підприємств можуть бронювати працівників:

  • підприємства, установи та організації, яким встановлені мобілізаційні завдання (замовлення);
  • підприємства, установи та організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт та послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань;
  • підприємства, установи та організації, які критично важливі для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період.

Якщо підприємства не відповідають вимогам, відстрочення від мобілізації для працівників автоматично анулюється.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Військкомат, скрін: YouTube
Військкомат, скрін: YouTube

Керівництво має право вручати підлеглим повістки лише за наявності відповідного розпорядження від начальника ТЦК. У такому разі роботодавець повинен видати наказ про повідомлення військовозобов'язаного, довести його до відома під особистий підпис та надіслати копію наказу до ТЦК протягом 3 днів.

Після цього працівнику вручають повістку про явку на виклик у ТЦК, а роботодавець контролює процес його оповіщення та прибуття до територіального центру.

Нагадаємо, непідготовлених чоловіків більше не зможуть послати на фронт, ТЦК доведеться чекати

Раніше ми писали про те, що українців із "білими квитками" можуть забрати на війну: когось стосується