Українські біженці за кордоном стикаються з різними труднощами, одна з них – втрата важливих документів. Для таких випадків розробили процедури, які швидко допоможуть відновити їх.

Завданням щодо відновлення втрачених документів займаються дипломатичні установи України у різних країнах Європи. У біженців є декілька способів отримати картку платника податків.

Біженці в Литві. Фото: скриншот Youtube
Біженці в Литві. Фото: скриншот Youtube

У Міністерстві з реінтеграції тимчасово окупованих територій України нагадали, як це зробити.

Біженці можуть особисто прийти до закордонної дипломатичної установи України в тій країні, де вони перебувають, або ж звернутися з письмовим проханням про те, щоб документи надіслали поштою на вказану адресу.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Біженець. Фото: скрін youtube
Біженець. Фото: скрін youtube

Також є можливість отримати картку платника податків через представника в українській податковій. При цьому ця особа повинна мати довіреність, документ, що засвідчує особу одержувача, а також копію документа, що посвідчує особу довірителя.

А українці, у свою чергу, зобов'язані надати копію власного паспорта із чітким зображенням документа та заповнити заяву за формою №5ГР.

Раніше ми писали про те, що все вирішиться до квітня: українців попередили про можливе підвищення тарифів на комуналку

Як повідомляв Знай.ua, "Нафтогаз" не приймає свідчення лічильників, українці залишилися без рахунків: "З операторами зв'язку немає"

Також портал Знай.ua писав, що субсидії для боржників: українцям розповіли, як правильно отримати допомогу на оплату комуналки