В Україні продовжують стрімко зростати ціни на продукти, зокрема на ковбаси та твердий сир. Якщо тенденція не зміниться, незабаром в українців з'явиться новий делікатес — бутерброди. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Наслідки повномасштабної війни позначилися на цінниках у магазинах. Наприклад, молочна продукція зростає у ціні, зокрема через скорочення поголів'я худоби, подорожчання собівартості виробництва тощо. Аналогічна ситуація з м'ясною продукцією.

Супермаркет, фото Знай.ua
Супермаркет, фото Знай.ua

Твердий сир

Так, станом на 24 лютого сир твердий торгової марки "Ланки Гора" голландський 45% у середньому коштує 437,47 гривні за кілограм. Місяцем раніше цінник був суттєво нижчим – 392,52 гривні за кіло. Сир твердий "Комо" російський 50% підвищився в ціні з 381,59 до 385,95 гривні за кіло.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ковбаса

Ковбаса копчена торгової марки "Алан" Брауншвейзька сирокопчена подорожчала з 661,56 до 675,75 гривні за кілограм. Ковбаса торгової марки "Глобино" варено-копчена cалямі в середньому коштує 221,15 гривні за кіло проти 203,56 гривні за кіло в січні.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманці українців стануть ще тоншими: супермаркети підняли ціни на зелену цибулю, кріп і петрушку.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, наш портал повідомляв, салати та борщ почекають до весни: що найбільше подорожчало з овочів та фруктів в Україні.