В Україні планують заборонити стягувати та накладати арешт на кошти громадян, які є боржниками. Проте на такий захист від держави можуть розраховувати не всі українці. Подробиці розкрили у Мінреінтеграції.

В уряді вже схвалили законопроєкт, яким пропонується заборонити відбирати чи заарештовувати кошти українців за борги. Торкнеться це лише громадян із вразливих категорій.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

"Законодавча ініціатива від уряду пропонує накласти заборону у сфері виконавчих проваджень на період військового стану. І 30 днів після його припинення", - пояснили у відомстві.

В Мінреінтеграції заявили, що якщо законопроєкт буде ухвалено, то державним та приватним виконавцям заборонять заарештовувати та стягувати з боржників гроші, які ті отримали як фінансову підтримку від благодійних чи міжнародних організацій. У тому числі нововведення стосуватиметься українців зі статусом ВПО, які отримують виплати на проживання.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Зазначається, що такий крок необхідний для того, щоб під час війни людей не позбавляли останніх коштів, які потрібні для виживання.

Раніше портал Знай повідомляв, довгоочікуване підвищення з бідності не витягне: кому з пенсіонерів проіндексують виплати лише на 100 гривень.

Також наш портал інформував, деяким українцям можуть припинити нарахування соцвиплат: що потрібно зробити, щоб не залишитись без допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, голова ПФУ розповів про мінімальні пенсії у 2023 році: на що розраховувати пенсіонерам.