На плодоовочевому ринку України впродовж останнього тижня, за словами експертів, домінували позитивні цінові тенденції.

То ж, як повідомляють аналітики проєкту "АПК-Інформ: овочі та фрукти", після короткотривалої перерви продавці знову почали поступово підвищувати відпускні ціни на ріпчасту цибулю та моркву.

Однак, зросла вартість не лише цих популярних овочів. Також відзначається й те, що закріпились й позитивні цінові тенденції й на ринку тепличних овочів.

Цибуля, скріншот: YouTube
Цибуля, скріншот: YouTube

Аналітики головною причиною подальшого зростання цін на помідори й огірки в Україні, як й у попередні тижні, називають перепони з постачаннями цієї продукції з Туреччини.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Зважаючи на ситуацію, аналітики не виключають, що тенденція до зростання цін у сегменті тепличних овочів втримається і наступного тижня. Проте стрімкої зміни цінників чекати не варто, заспокоюють експерти. Водночас вони прогнозують подальше подорожчання цибулі й моркви.

Відзначається, що попри суттєве здорожчання цибулі, найдешевшою з овочів борщового набору залишалася картопля. Її продавали за найнижчими гуртовими цінами. Водночас огірки на українському ринку за останні 7 днів вони зросли у цінах ще на 20%. Крім того, 15% до попередньої вартості додали й томати.

Ціна на овочі. Фото: Youtube
Ціна на овочі. Фото: Youtube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати