Про те, що березнева індексація торкнеться усіх категорій пенсіонерів, раніше заявляли в українському уряді. Проте зараз стало відомо, що все-таки одну категорію громадян вона омине і виплати для них залишаться без змін.

Мова йде про тих українців, чиї пенсії перевищують максимально встановлені законом виплати. Таку заяву зробила перша заступниця міністра соцполітики Дарина Марчак під час телемарафону.

Ми покриваємо індексацією майже всі категорії осіб. Не буде здійснюватися індексація для тих, у кого пенсії вже перевищують максимальний розмір, встановлений законодавством. Дарина Марчак

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Крім того, перша заступниця міністра соцполітики додала, що наразі для індексації готово все, крім постанови уряду. Водночас індексація пенсій в першу чергу спрямована на людей з низькими пенсійними виплатами.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варто додати, що у 2023 році вийти на пенсію мають право лише ті українці, які накопичили не менше, ніж 30 років страхового стажу до 60 років.

Право вийти на пенсію достроково також мають військовослужбовці, люди з інвалідністю або ті громадяни, які мають шкідливу для здоров'я роботу. Крім того, на достроковий вихід на пенсію мають право багатодітні батьки.

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати