У березні в Україні відбудеться щорічна індексація пенсій, яка стосуватиметься ще однієї категорії пенсіонерів. Хто отримає несподіване підвищення виплат, розповіла заступник голови Міністерства соціальної політики Дарія Марчак під час телемарафону.

Так, у Мінсоцполітики заявили, що весняна індексація виплат торкнеться також пенсіонерів, які продовжують працювати. Хоча раніше підвищення для цієї категорії не планувалося.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Для працюючих пенсіонерів та тих, хто має повний страховий стаж, індексація пенсій також передбачена Дарія Марчак

Дарія Марчак додала, що витрати на індексацію виплат пенсіонерам становитимуть десятки мільярдів гривень і ці кошти вже передбачені в бюджеті.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Індексація буде проводитися в рамках тих коштів, які вже передбачені Законом "Про державний бюджет" у вигляді трансферту з державного бюджету до Пенсійного фонду та власних надходжень Пенсійного фонду від ЄСВ. Тому ми не говоримо про необхідність збільшення, тобто додаткових видатків з державного бюджету до Пенсійного фонду Дарія Марчак

Раніше портал Знай повідомляв, чи втратить право на виплати: у ПФУ вказали на важливий нюанс щодо нарахування пенсій.

Також наш портал інформував, деяким українцям можуть припинити нарахування соцвиплат: що потрібно зробити, щоб не залишитись без допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що робити у разі закінчення терміну дії пенсійної картки: інструкція для українців.