В Україні безперервно зростають ціни на продукти, зокрема "молочку". Так, за січень 2023 року вершкове масло додало у вартості 1%, а в річному вимірі подорожчання значно відчутніше. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Лише за січень середня споживча ціна на вершкове масло піднялася на 1%, якщо порівнювати з груднем 2022 року – з 65,98 до 66,64 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло, скріншот з відео
Ціни на вершкове масло, скріншот з відео

Водночас, продукт подорожчав майже на третину, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року: у січні 2022 року олія коштувала 52,17 гривні за 200 грамів, що на 27,7% дешевше, ніж цього року.

При цьому, як зазначили у Держстаті, дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вершкове масло, скріншот з відео
Вершкове масло, скріншот з відео

До речі, за даними Мінфіну, цінники на вершкове масло продовжують зростати й у лютому. На кінець місяця масло вершкове торгової марки "Яготинське" 73% у середньому коштує 71,81 гривні за 200 грамів. Ще в січні цей продукт можна було купити дешевше — за 68,70 гривні.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, дістаємо запаси сухарів: в Україні суттєво подорожчав хліб – які ціни в супермаркетах.

Також наш портал інформував, ціни не рекордні, але продовжують зростати: кіло картоплі у лютому обійдеться українцям дорожче.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пару кіло відбірної яловичини чи свинини обійдеться дешевше: супермаркети здивували цінами на ковбасу.