В Україні планують перевірити медичні установи на надання безкоштовних послуг, які забезпечує держава громадянам, оскільки багато хто стверджує, що не може їх отримати з різних причин.

Українцям належать різні медичні послуги на безкоштовній основі, але багато хто скаржиться, що їх просто не надають. У зв'язку з цим Мінфін, згідно з ухвалою №113, яка була винесена на засіданні уряду, візьме під контроль це важливе питання.

Приймальня лікарні. Фото: скриншот з відео
Приймальня лікарні. Фото: скриншот з відео

Перевірити хочуть достовірність інформації, яка внесена до електронної системи охорони здоров'я.

На її основі держава забезпечує лікарням безкоштовні послуги для пацієнтів. При цьому особисті дані щодо стану здоров'я українців не розголошуватимуться, уточнили в постанові.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Є сумніви, що лікарні доцільно витрачають гроші з державного бюджету, які призначені для послуг громадянам та, у свою чергу, надходять через НСЗУ. Також перевірятимуть саму Нацслужбу, наскільки ефективно вона виконує рекомендації на підставі результатів контролю.

Лікарі в Україні, фото currenttime
Лікарі в Україні, фото currenttime

Раніше ми писали про те, хто з українців вийде на пенсію заздалегідь у 2023 році: конкретні категорії осіб та вимоги до них

Як повідомляв Знай.ua, щоб виписати на вулиці повістку, потрібно звати головного військкома: що українці не знають про мобілізацію

Також портал Знай.ua писав, що нав'язали картку та відмовилися від відповідальності: клієнт ПриватБанку "нагодував" шахраїв за кордоном на 10 тисяч грн.