Українським біженцям надають житло та матеріальну підтримку у багатьох країнах, а ті, хто проживає в Австрії, ще можуть отримати виплати у розмірі 500 чи 250 євро. Цей вид допомоги називається Кліматичний бонус – Klimabonus.

Такі виплати отримують усі мешканці Австрії, а тепер ще й українці. Є одна важлива умова – для оформлення виплат у цій країні потрібно прожити щонайменше шість місяців. Термін нараховується за 2022 рік.

Переселенці, фото: mistovechirne.in.ua
Переселенці, фото: mistovechirne.in.ua

Усі дорослі українці отримають 500 євро, неповнолітні – 250 євро. І важливо зазначити, що з 2023 року розмір допомоги залежатиме від регіону основного проживання.

На кліматичний бонус можуть розраховувати ті, хто переніс основне місце проживання до Австрії лише у першій половині 2022 року або навіть народився у цей же термін.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Якщо українець мешкає в Австрії, але ще не отримав виплати, йому потрібно зареєструватися на платформі FinanzOnline та створити обліковий запис для входу. Потім необхідно ввести свій банківський та податковий рахунки. Після оформлення гроші надходять поштою у листі RSa. Якщо обліковий запис є, виплати зараховують автоматично.

Євро. Фото: Знай. UA
Євро. Фото: Знай. UA

Нагадаємо, що українців заспокоїли: кому дадуть допомогу, якщо людина перебуває за кордоном та неможливо відновити документи

Раніше ми писали про те, що м'ясо та молочна продукція: у Мінагрополітики розповіли, як енергетична криза позначиться на цінах

Як повідомляв Знай.ua, доходи впали, а надія залишилася: чи впливає низька зарплата під час війни на розмір пенсії