У лютому стали помітні різкі зміни на світовому ринку вершкового масла. Якщо ще зовсім недавно ціни на цей продукт різко падали, то наприкінці останнього зимового місяця вони вже кардинально зростають.

Як повідомляють аналітики Інфагро, в Європі, яка торік була основним імпортером українського масла, за два тижні цей товар суттєво подорожчав.

"Такі зміни глобальної ринкової кон'юнктури позитивно позначаються на настроях вітчизняних виробників вершкового масла. Про відновлення постачання до ЄС поки зарано вести розмову, але якщо товар у Європі ще подорожчає, то експорт українського масла швидко активізується", – відмічають експерти.

Вершкове масло, скріншот з відео
Вершкове масло, скріншот з відео

Крім того, стало відомо у які країни було експортовано найбільше вершкового масла. Наприклад, в січні цей продукт експортували до Молдови (38%), Азербайджану й Ізраїлю (по 17%). Також помітним був експорт до Казахстану (10%) і Китаю (6%).

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Варто зауважити, що у 2022 році на експорт було відправлено 14,1 тис. тонн вітчизняного вершкового масла. Для порівняння, це на 28,2% більше, ніж роком раніше.

Вершкове масло, фото narodna-pravda
Вершкове масло, фото narodna-pravda

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати