В Україні зростають ціни на більшість молочних продуктів, і ця тенденція спостерігатиметься ще досить тривалий час. На скільки ще можуть змінитись ціни, розповів член аграрного комітету Верховної Ради Дмитро Соломчук в ефірі телеканалу "Рада".

Дмитро Соломчук наголосив, що молочна галузь була сильно розвиненою у Сумській, Чернігівській та Харківській областях. Усі вони сильно постраждали від російського вторгнення, зокрема було зруйновано багато ферм. Відповідно, обсяги виробництва сильно знизилися, що й спричинило сильне зростання цін на молочні продукти.

Молочна продукція, скріншот: YouTube
Молочна продукція, скріншот: YouTube

На даний момент фермери нарощують поголів'я в безпечних місцях, але на відновлення буде потрібно досить тривалий час. Водночас підвищення цін провокують складнощі з електропостачанням та використання підприємствами генераторів.

Молочні продукти, скріншот: YouTube
Молочні продукти, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На думку Дмитра Соломчука, "молочка" може ще підскочити в ціні на 3-4%. Також він наголосив, що кінцева вартість продукції на полицях магазинів залежить від виробника. Наприклад, якщо продукт постачає національний, а не локальний виробник, то вартість буде вищою, адже йде більше витрат на логістику.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям пообіцяли уповільнення цін: як у 2023 році змінилася вартість продуктів, одягу, проїзду, навчання та лікування.

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит популярного продукту: падіння виробництва та подорожчання міндобрив, запасайтеся вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, каша буде на воді, а борщ порожній? Українські супермаркети оновили ціни на молоко та сметану.