Зима хоч і добігатиме кінця, але опалювальний сезон в Україні ще триватиме деякий час - добрий місяць ще є в запасі. За перші три місяці опалювального сезону у деяких громадян могли накопичитися пристойні борги за оплату централізованого опалення, і саме тому ми пропонуємо дізнатися, як скоротити витрати майже на третину.

Про це стало відомо завдяки порадам прес-служби Держагентства з питань енергоефективності та енергозбереження.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Є чудова ідея, якщо скоротити витрати тепла у побуті, то можна добре заощадити, навіть не потрібно буде утеплювати житло в комплексному порядку.

Насамперед можна подумати про встановлення теплового лічильника - це дозволить платити тільки за ту кількість тепла, яку ви насправді споживаєте. (На жаль, у хрущовках через стару систему розведення тепла, такий лічильник неможливо встановити).

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тепловий лічильник - фото LB
Тепловий лічильник - фото LB

Ще один варіант – встановлення термостатичного вентиля. Радіатор повинен за розміром відповідати розміру кімнати. На кожному радіаторі необхідно встановити термостатичний вентиль. Він дозволить регулювати обсяг тепла, що подається до конкретного житлового приміщення.

батарея, скріншот з відео
батарея, скріншот з відео

Важливо, щоб радіатори не закривалися громіздкими деталями інтерв'юера (шафа, штори, спинка ліжка). Перед початком опалювального сезону варто перевірити систему. Це дозволить не допустити поривів під час експлуатації.

Нагадаємо, за опалення, воду, газ та електроенергію платитимете менше: українці дізналися, як знизити ціни за комуналку.

Раніше повідомлялося, пенсіонерам нададуть 100% знижку на оплату комуналки: кому пощастить.

Також, субсидію можуть не призначити: у ПФУ порадили звернути увагу на важливий нюанс.