Українцям, у яких закінчився термін дії пенсійної банківської картки, дали інструкцію, як діяти у цьому випадку. Відзначається, що ці особи можуть не отримати пенсійні виплати вчасно.

Про те, що треба зробити, аби уникнути цього, нагадали в ГУ Пенсійного фонду в Донецькій області. Відзначається, що насамперед у разі закінчення терміну дії пенсійної картки потрібно з'ясувати та переконатись, чи банку, який видає пенсії, термін дії картки продовжують автоматично на період воєнного стану.

Пільги для пенсіонерів. Фото: Youtube
Пільги для пенсіонерів. Фото: Youtube

"Зазвичай, банківські установи самі попереджають про це за допомогою смс-повідомлень чи через інтернет-банкінг. Дізнатися потрібну інформацію також можна на сайті потрібного банку чи зателефонувавши на його гарячу лінію", — зазначають у Пенсійному фонді. ПФУ

Як відзначають фахівці, у випадку, якщо ж карту заблокували після закінчення терміну її дії, потрібно звернутися у відділення банку, аби перевипустити картку. Пенсійні виплати продовжуватимуть надходити на рахунок отримувача, проте скористатися ними він зможе після отримання нової картки.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати